image.privatno-obezbedjenje

     Putem kontakt formulara dobili smo jedno "cudno" pitanje. Cudno smo stavili pod navodnicima jer nije cudno nego je pitanje logicno samo sto dotice mali broj osoba. A znate kako je, cim je u pitanju mali broj ljudi obicno im zakacimo pridev zaboravljeni. A u tom slucaju naci odgovor je hod po trnju, pa i gore.

     Pitanje je glasilo: "Prema Zakonu, oslobodjen sam obuke, ali moram da polazem ispit (?!). S bzirom da mi je potrebna pomoc za pripremu ispita za Licencu, da li mozete da mi javite ko bi mogao da mi po skracenom postupku pruzi pomoc za polaganje ispita."

    Ako pogledamo Clan 12 Zakona o Privatnom obezbedjenju mozemo videti stav:

    "Izuzetno, licu koje ima odgovarajući stepen i vrstu stručnog obrazovanja i najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima ovlašćenog policijskog službenika, bezbednosno-obaveštajnim poslovima, poslovima profesionalnog pripadnika Vojske Srbije i poslovima izvršenja krivičnih i prekršajnih sankcija, izdaje se licenca ukoliko ispunjava uslove iz stava 1. tač. 1)-5) i tačka 8) ovog člana."

     Znaci obuka nije obavezna ali jeste polaganje strucnog ispita !? Ideja da se prizna skolovanje i radno iskustvo osobama iz gore spomenutog stava je dobra i logicna ali su se te osobe takodje nasle u situaciji da treba da polazu strucni ispit bez ikakve pripreme sto je ipak nemoguca misija.

     Mi smo se obratili svim akreditovanim centrima e-mailom sa pitanjem da li su predvideli tu mogucnost to jest skraceno predavanje i pripremu za polaganje strucnog ispita za osobe koje nisu obavezne da zavrse odgovarajucu obuku.

     Vecina akreditovanih centara nam nisu odgovorili, da li ne citaju e-mailove ili je u pitanju nesto drugo, nije nam poznato.

     Odgovore koje smo dobili bili su ili pozitivni ili negativni: 

     - Pojedini akreditovani centri su nam odgovorili da nisu prdvidili ovaj vid predavanja i da nemaju u planu tu mogucnost. Da ne bi stvarali zabunu, imena tih centara ne cemo navoditi.

     - Ostali akreditovani centri, koji su nam odgovorili, bili su mnogo prakticniji i nisu zaboravili ovu malobrojnu grupu.

     Dakle, navescemo vam samo akreditovane centre koji su nam pozitivno odgovorili i kojima se lica koja su oslobodjena od obuke mogu obratiti za pomoc da ih po skracenom postupku pripreme za polaganje strucnog ispita:

     CЕNТАR ZА ОBUKU-KRIМINОLОŠKА АKАDЕМIЈА - T. Bunar 41 BEOGRAD -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

     DОО PАТRОL PLUS - Brigаdirа Ristidа 15, ZRENJANIN -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

     CЕN.ZА АNАL.RIZ.I UPRАV.KRIZАМА "CАRUK", - Тоšin Bunаr 143, BEOGRAD -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

     PRIVАТNА BЕZBЕDNОSТ, Kаplаrа М.Gаvridа 1, - BEOGRAD -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  - Klikom na ove veze dobit cete sledece dokumente: "Orjentacioni sadrzaj seminara" , "Strucna pomoc" i formular: "Prijava za seminar"

     DОО ZАŠТIТА PLUS BЕОGRАD, B. K.Аlеksаndrа 298А, BEOGRAD -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

     Inоvаciоni cеntаr FАK.ZА BЕZB. G. Vučidа 50, BEOGRAD -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  - (organizacija predavanja zavisi od broja prijavljenih polaznika)

 

     Kako budemo dobijali nove odgovore popunjavacemo listu.

Samo registrovani clan ima pravo postavljanja komentara

Broj pregleda članaka
1442159
Danas166
Ove sedmice1170
Ovog meseca9118

2023-11-29