image.privatno-obezbedjenje

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

     Ova akcija ima za cilj da se gradjani, zaposlena lica i sluzbenici obezbedjenja senzibilisu na potrebu znanja pruzanja prve pomoci.

     Ujedno sluzbenici obezbedjenja treba da znaju, da u slucaju incidenta gde je nekome potrebno pruziti prvu pomoc, da se od njih ocekuje da intervenisu i pruze prvu pomoc.

     Francuska statistika kaze da imate manje od tri (3) minuta da reagujete kako bi ste spasili nekom zivot pruzajuci prvu pomoc. Kod nas, nazalost, jos uvek nemamo taj vid statistike i ukoliko nam tudja statistika moze pomoci da spasimo zivote kod nas, mislim da je dobro dosla i vredna paznje.

     Incidenti na poslu, kod kuce, na ulici u nekim slucajevima imaju teske posledice a mogu se izbeci jednostavnim pruzanjem prve pomoci. O takvim stvarima retko razmisljamo jer mislimo da se to nece bas nama desiti, medjutim... Izgubiti neciji zivot zbog nepoznavanja prve pomoci je luksuz koji sebi ne smemo dozvoliti.

     Ova akcija ujedno moze da podseti nadlezne na vaznost unapredjivanja metodologije obuke i mehanizma kojim bi se svakodnevno pratila desavanja na terenu vezana za prvu pomoc i omogucilo njeno pravovremeno evoluiranje, kao sto je to slucaj u drugim zemljama.

     U tu svrhu cemo vam prikazati dokument, informativnog karaktera, koji prikazuje proceduru pruzanja prve pomoci.

     Prikazani dokument ni u kom slucaju ne predstavlja deo zvanicne obuke pruzanja prve pomoci u Srbiji.

     Vazno:

     Samo zvanicnom obukom Prve pomoci, izvedenom od zvanicnih instruktora, vam omogucava pravilno izvodjenje prve pomoci.

     Da bi smo izbegli samoobucavanje pojednih citatelja necemo da komentarisemo prikazani dokument.

     Sami instruktori prve pomoci mogu lako da prepoznaju znacenja ikona i po potrebi da iskoriste ovaj dokument kao pomoc prilikom obuke.

 

     Treba da znate da prikaz procedure preuzet iz Francuske i da je procedura koju je definisao francuski institut INRS (Nacionalni institut za istrazivanje i sigurnost).

     Rec je o proceduri koja se koristi prilikom obuke prve pomoci u Francuskoj i koja mozda ne odgovara uslovima koje treba uzeti u obzir u Srbiji.

Raspitajte se u vasem mestu gde mozete zavrsiti kurs prve pomoci, nije skupo, ne traje dugo a moze da koristi.

Telechargement

Samo registrovani clan ima pravo postavljanja komentara

Broj pregleda članaka
1417308
Danas83
Ove sedmice2200
Ovog meseca9106

2023-09-24