image.privatno-obezbedjenje

Teroristicki napad London     Vecernje Novosti online

     Velika Britanija podigla je nakon napada na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba, nivo bezbednosti sa ozbiljnog na kritičan, što znači da je u očekivanju eventualnog novog napada.

     Na ulicama će narednih dana biti prisutni pripadnici policije i vojske, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej, preneo je Rojters.

     U izjavi, koju je prenosila britanska telvizija, Mej je navela da će u tom periodu pripadnici vojske zameniti pripadnike policije na određenim lokacijama, koje nisu dostupne javnosti.

     Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba.

     Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

     Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29.

     Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena lekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, preneo je AP.

     Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povređenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede.

     Prema navodima policije, većina povređenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

     Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici "Parsons grin".

     Prema rečima gradonacelnika Londona Sadika Kana potraga je u toku.

     Britanska služba bezbednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

     "Izvori u službi bezbednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka", preneo je izveštač Skaj Njuza.

     Napad se dogodio juče ujutru u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

     UHAPŠEN 18-GODIŠNjAK ZBOG NAPADA U METROU

     Britanska policija saopštila je danas da je u regionu južnog lučkog grada Dovera uhapsila 18-godišnjeg muškarca pod sumnjom da stoji iza napada bombom u londonskom metrou u kojem je u petak povređeno 29 ljudi, a hapšenje je opisala kao značajno.

     "Iako smo zadovoljni postignutim napretkom, nastavljamo istragu, a nivo opasnosti ostaje kritičan", rekao je Nil Bejsu, viši nacionalni koordinator za antiterorističke policijske aktivnosti, prenosi Rojters.

     Osumnjičeni je uhapšen u skladu sa Zakonom o terorizmu, navodi britanska agencija.

     Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

     Dok britanske vlasti sprovode istragu, na stotine vojnika raspoređeno je danas širom zemlje iz bezbednosnih razloga, pridruživši se policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Broj pregleda članaka
1417247
Danas66
Ove sedmice2183
Ovog meseca9089

2023-09-24