image.privatno-obezbedjenje

Egipat-teroristicki-napad-na-dzamiju     TANJUG

     KAIRO - Broj žrtava današnjeg napada na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj iz minuta u minut raste, a prema najnovijim podacima, ubijeno je najmanje 235 ljudi, javila je državna televizija.

     Egipatska televizija je objavila broj žrtava pozivajući se na javno tužilaštvo, prenosi Rojters.

     Sisi: Napad na džamiju neće proći nekažnjeno

     Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi poručio je danas da napad na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj, u kom je 235 ljudi ubijeno, neće proći nekažnjeno.

     "Pravda će stići sve one koji su učestvovali, doprineli, podržali, finansirali ili podsticali ovaj kukavički napad", naveo je Sisi u saopštenju.

     Posle napada na džamiju, vojska gađala oblast oko S.Sinaja

     Egipatska vojska započela je sa vazdušnim napadima oko oblasti Severnog Sinaja gde je u napadu na džamiju ubijeno 235 ljudi, javila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore i svedoke.

     Bezbednosni izvori navode da su vazdušni udari koncentrisani u nekoliko planinskih oblasti koje okružuju napadnutu džamiju Al Raudah i gde se, kako se veruje, kriju ekstremisti.

     Vučić uputio saučešće predsedniku Egipta

     Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju povodom napada na džamiju u regionu Severnog Sinaja.

     U pismu se kaže:

     "Primite duboko saučešće povodom nečuvenog napada na džamiju Al Rauda u Bir al-Abedu, u kojem je stradalo mnogo ljudi. Ovaj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu da moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma, sa kojima se suočavamo...

     Ajfelova kula večeras u mraku za žrtve napada na Sinaju

     Gradonačelnica Pariza An Idalgo najavila je da će Ajfelova kula u ponoć ostati u mraku, u znak odavanja pošte žrtvama današnjeg pogubnog napada na egipatskom Sinajskom polustrvu, u kojem je ubijeno najmanje 235 ljudi. Idalgo je, putem Tvitera, uputila saučešće porodicama ubijenih i izrazila podršku ranjenima, prenosi AP.

Broj pregleda članaka
1417244
Danas66
Ove sedmice2183
Ovog meseca9089

2023-09-24